IUT Metallurge

دانشجوی مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه صنعتی اصفهان

IUT Metallurge

دانشجوی مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه صنعتی اصفهان

IUT Metallurge

سلام دوستان!! وقت بخیر ...
یه دانشجوی موادی هستم. (البته رشته مواد و متالورژی. فکر بد به سرتون نزنه یه وقت!!!)
در حال گدروندن مقطع کارشناسی توی دانشگاه صنعتی اصفهانم. با مجازی شدن آموزش ها تحقیق ها و پروژه های کلاسی زیاد شد و منم این فکر که تحقیقاتمو به اشتراک بگذارم، به سرم زد. مطالب اندکی تخصصی و نیازمند حداقل پیشنیاز های رشته مواد هست. البته البته تموم تلاشم رو کردم بتونم جوری بنویسم که همه بتونن بفهمن و استفاده کنن. قطعا توی وبلاگم پست های متفرقه دیگه ای هم میزارم. ولی در کل چارچوب مطالب علمی و دانشگاهیه.
دوستان من "واقعا یاد گرفتن" و "علم آموزی" رو دوست دارم و مهم تر از اون اینه که به شدت یاد دادنش به بقیه رو هم دوست دارم. اصلا هدفم از ایجاد این وبلاگ همین بوده. خیلی خوشحال میشم بتونم به علم کسی، حتی خیلی خیلی کم، اضافه کنم.
از شمایی که اینجایی خواهشمندم به من کمک کنید. دیدگاهتون، نظر، پیشنهاد، انتقاد یا هر چیز دیگه ای که هست رو لطفا بهم بگین. من برای پیشرفت کاری که شروع کردم به شدت نیازمند کمک مخاطبم هستم. خوشحال میشم شمایی که اینو میخونی از اون دسته آدما باشی.
سالم وسلامت باشید همیشه...
با تشکر!!!

دنبال کنندگان ۴ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

طبقه بندی موضوعی

بایگانی

چهار فلز دیرگداز و خصوصیات آنها

يكشنبه, ۱۱ آبان ۱۳۹۹، ۰۲:۲۴ ق.ظ

 

تنگستن (W)

تنگستن با نقطه ذوب حدود 3420°c بیش­ترین نقطه ذوب را در میان فلزات دارد. تنگستن بیشتر به صورت کاربید تنگستن (CW) کاربرد دارد. از مشخصات آن می­ توان به نقطه ذوب بالا، سختی مناسب، مقاوم در برابر اکسید شدن و همچنین عایق الکتریکی و حرارتی بالا اشاره کرد. از کاربید تنگستن برای ساخت ابزارهای سایش، ابزارهای برش و همچنین ساخت آلیاژهای غیرآهنی استفاده می ­شود. تنگستن را به خاطر تحمل دماهای بالا برای ساخت لامپ­ ها استفاده می­ کنند.

 

تانتالم (Ta)

تانتالم با نقطه ذوب 3017°c در گروه فلزات دیرگداز قرار می­ گیرد. از ویژگی های آن می­ توان به هدایت الکتریکی و حرارتی نسبتا مناسب و مقاومت خوردگی عالی که باعث شده است این فلز و آلیاژهایش در لوازم و تجهیزات شیمیایی به کار رود، اشاره کرد. کاربرد اصلی آن بیشتر در خازن­ های تانتالم می ­باشد. همچنین برای ساخت آلیاژهایی با نقطه ذوب بالا به کار گرفته می­ شود.

 

نیوبیم (Nb)

نقطه ذوب نیوبیم حدود 2470°c است. نیوبیم اصولا در فولادهای مخصوص، سوپر آلیاژها و به عنوان کاربید در ابزارهای برش استفاده می ­شود. یکی از کاربردهای اصلی آن به خاطر مقاومت خوردگی بسیار عالی در مقابل فلزات مذاب، در راکتورهای هسته ­ای است. از دیگر کاربردهای نیوبیم استفاده در موتور موشک­ ها و راکت­ ها است؛ به دلیل خواص دمایی بالایی که این فلز دارد. همچنین در بدنه و ساختمان سفینه­ های فضایی استفاده می­ شود. نیوبیم به خاطر مقاومت خوردگی بسیار بالایی که با سدیم مایع دارد، در لامپ های بخار سدیم به کار برده می­ شود. آلیاژهایی از نیوبیم و قلع یا سرب از مواد اولیه در ابر رساناها هستند.

 

مولیبدن (Mo)

مولیبدن با نقطه ذوب حدود 2620°c یکی دیگر از فلزات این دسته است. مولیبدن در دسترس ­ترین و ارزان­ ترین فلز دیرگداز است. دمای پایداری آن حدود 1649°c است. از این دما به بالا، این فلز با مشکلات خزش روبرو می­ شود. بیشترین کاربرد مولیبدن در ساخت آلیاژهای آهن و فولاد است. همچنین در آلیاژهایی با مقاومت خوردگی و گرمایی، آلیاژهای مغناطیسی و ساخت آلیاژهایی با استحکام بالا به کار می­ رود. با اضافه کردن مولیبدن می­توان خواصی همچون تافنس، سختی، مقاومت در برابر سایش و همچنین مقاومت خوردگی و گرمایی را بهبود بخشید. از این رو استفاده از آلیاژ های مولیبدن در بیشتر سوپر آلیاژ ها رایج است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۸/۱۱
RSL

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی