IUT Metallurge

دانشجوی مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه صنعتی اصفهان

IUT Metallurge

دانشجوی مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه صنعتی اصفهان

IUT Metallurge

سلام دوستان!! وقت بخیر ...
یه دانشجوی موادی هستم. (البته رشته مواد و متالورژی. فکر بد به سرتون نزنه یه وقت!!!)
در حال گدروندن مقطع کارشناسی توی دانشگاه صنعتی اصفهانم. با مجازی شدن آموزش ها تحقیق ها و پروژه های کلاسی زیاد شد و منم این فکر که تحقیقاتمو به اشتراک بگذارم، به سرم زد. مطالب اندکی تخصصی و نیازمند حداقل پیشنیاز های رشته مواد هست. البته البته تموم تلاشم رو کردم بتونم جوری بنویسم که همه بتونن بفهمن و استفاده کنن. قطعا توی وبلاگم پست های متفرقه دیگه ای هم میزارم. ولی در کل چارچوب مطالب علمی و دانشگاهیه.
دوستان من "واقعا یاد گرفتن" و "علم آموزی" رو دوست دارم و مهم تر از اون اینه که به شدت یاد دادنش به بقیه رو هم دوست دارم. اصلا هدفم از ایجاد این وبلاگ همین بوده. خیلی خوشحال میشم بتونم به علم کسی، حتی خیلی خیلی کم، اضافه کنم.
از شمایی که اینجایی خواهشمندم به من کمک کنید. دیدگاهتون، نظر، پیشنهاد، انتقاد یا هر چیز دیگه ای که هست رو لطفا بهم بگین. من برای پیشرفت کاری که شروع کردم به شدت نیازمند کمک مخاطبم هستم. خوشحال میشم شمایی که اینو میخونی از اون دسته آدما باشی.
سالم وسلامت باشید همیشه...
با تشکر!!!

دنبال کنندگان ۴ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

طبقه بندی موضوعی

بایگانی

دلیل تخریب دیواره کوره های فولادسازی

يكشنبه, ۲۱ دی ۱۳۹۹، ۱۰:۵۳ ق.ظ

با سلام. وقت همگی بخیر!!

در این مطلب در مورد کوره های فولادسازی صحبت می کنیم. کوره های فولادسازی از چند جداره مختلف ساخته شده اند. از مهم ترین لایه هایی که در ساخت کوره ها استفاده می شود، لایه نسوز است. وظیفه این لایه جلوگیری از رسیدن حرارت به بیرون می باشد. مواد سرامیکی معمولا نقطه ذوب بالاتری نسبت به بقیه مواد دارند و انتخاب مناسبی برای چنین کاربرد هایی هستند. یکی از بهترین سرامیک های دیرگداز که در کوره های فولادسازی به کار گرفته می شود، MgO است. ولی استفاده از آن ما را با مشکلاتی همراه می سازد که در ادامه توضیح خواهم داد. اما با وجود این مشکل ها، همچنان گزینه مناسبی برای کوره ها هستند.

توضیح:

یکی از عوامل تخریب دیواره نسوز در کوره­ های فولاد سازی احیای آن­ها توسط کربن است. میزان انحلال کربن در آهن کم است و کربن اضافی در خود مقداری آهن حل می­ کند که باعث پایین آمدن اکتیویته کربن می­ شود. بنابراین کربن دیگر قادر نیست نسوزهای کنورتر را احیا کند.

عامل دیگر تخریب نسوزها واکنش سرباره با آن ­ها است. سرباره ­ها معمولا حاوی FeO هستند که خاصیت اسیدی دارند. دیواره ­های نسوز نیز غالبا از ترکیبات منیزیتی (MgO) که خاصیت بازی دارند، ساخته می ­شوند. در نتیجه این نسوزها توسط سرباره خورده می­ شوند. اشباع سرباره از CaO و MgO با اضافه کردن آهک و دولومیت به سرباره و همچنین پوفکی کردن سرباره از طریق کم کردن میزان FeO در آن، می­ تواند به بهبود این مشکل کمک کنند.

از طرف دیگر شوک­ های حرارتی و سرد و گرم شدن در اثر شارژ و دشارژ کوره­ باعث تخریب دیواره­ ها می­ شود.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی